Diş Eti Hastalıkları

Dental Estetik Center Genel Diş Hekimliği

Diş Eti Hastalıkları

Dental Estetik Center’daki diş eti tedavileri çeşitli diş eti hastalıklarının önlenmesine, teşhis edilmesine ve tedavisine odaklanır. Bu tedaviler derin temizlik gibi cerrahi olmayan yöntemlerden ileri vakalar için cerrahi prosedürlere kadar uzanır ve sağlıklı diş etleri ve dişleriniz için destek sağlar.

Sağlıklı Diş Eti: Diş etlerinin sağlığını korur ve komplikasyonları önler.

Gelişmiş Ağız Sağlığı: Diş etleri ve dişler arasındaki uyumu sağlar.

Uzun Süreli Sağlık: Diş eti hastalıklarının ilerlemesini durdurur ve diş kaybını engeller.

Genel Sağlığa Pozitif Etki: Diş eti hastalıklarının kontrol altına alınması genel vücut sağlığına da pozitif etki eder.

Diş Eti Hastalıkları ve Tedavi Çeşitleri

Diş eti hastalıkları, diş etlerinin iltihaplanması ve zarar görmesi durumudur. Bu hastalıklar, erken teşhis ve uygun tedavi ile kontrol altına alınabilir ve ilerlemesi önlenebilir.

Diş Eti Hastalıkları

Diş hekimliğinde periodontal hastalıklar olarak geçen diş eti hastalıkları diş eti ve dişleri koruyan dokuların travma ya da enfeksiyona bağlı olarak meydana gelir. Çürükten sonra diş kaybı yaşanmasının en yaygın nedeni diş eti hastalıklarıdır. Çoğu aman ağrısız ilerlediği için hastalar tarafından fark edilmesi güç olabilmektedir ve geç kalındığında dişin kaybedilme riski artacaktır. Ancak erken teşhis edilen diş eti hastalıklarında çok başarılı sonuçlar alınarak diş kaybının önüne geçilebilmektedir. Diş eti hastalığının başlangıç evresinde diş eti iltihabı oluşur. Bu evrede diş eti kanamaları, diş etinde kızarıklıklar ve şişlikler meydana gelir. İlk başlangıçta çok fazla rahatsızlık hissi vermese de ilerleyen zamanlarda çene kemiğinde kalıcı hasarlara neden olabilir.

Diş Eti Hastalığının Belirtileri

  1. Diş eti kanamaları
  2. Kızarık şiş ve hassas diyeti
  3. Periodontal cep oluşumu dediğimiz diş kökü ve dişeti bağlantısının kaybedilmiş olması
  4. Diş aralarında ve diş etinde meydana gelen iltihaplanma
  5. Diş aralarındaki mesafenin giderek açılması, boşluklar oluşması
  6. Düzenli fırçalamaya rağmen oluşan ağız kokusu
  7. Diş köklerinin açığa çıkması
  8. Dişlerde sallanmalar
  9. Sıcak soğuk hassasiyeti, sızlamalar

Diş Eti Hastalığının Nedenleri?

Diş eti hastalığına neden olan en etkili şey mikrobiyal dental plaktır. Bu plak diş yüzeyindeki renksiz bir tabaka şeklindedir. Bu bakteri plağından kurtulmak için günlük ağız bakımı ön koşuldur. Günde en az 2 kez diş fırçalamak ve günde 1 kez dişipi kullanımı gerekmektedir. Şayet bu plak temizlenmekte ihmal edilirse zamanla diş tartarına yani diş taşına dönüşerek dişeti hastalığına neden olacaktır.

Mikrobiyal dental plağın yanı sıra sigara kullanımı, diyabet, lösemi ve AIDS gibi bazı sistemik hastalıklar, stres, kalp-tansiyon ilaçları, antikonvulsanlar, antidepresanlar ve oral kontraseptifler, gibi bazı ilaçların kullanımı ve beslenme alışkanları da diş eti hastalıklarının oluşumunda etkilidir.

Dişlerin iyi temizlenememesine neden olan çapraşıklık ya da kapanış problemleri de diş eti hastalığını hızlandırır. Dişlerin doğru bir kapanış ilişkisi içerisinde olması hem hijyen hem de doğru kuvvet dağılımı açısından önemlidir.

Son yıllarda toplumda giderek artan bruksizm yani diş sıkma gıcırdatma alışkanlığı da var olan diş eti problemini hızlandırmaktadır. Ek olarak ailesel yatkınlık riskli bireylerde göz önünde bulundurulmalıdır.

Bizimle İletişime Geçin

Burada olduğunuz süre boyunca kliniğimizde sizin için olumlu ve rahat bir ortam yaratmak, sağlıklı ve sorunsuz bir tedavi süreci sağlamak istiyoruz.

Bizi Ziyaret Edin

Oran Mahallesi Kudüs Caddesi Park Oran Ofis 1/21 Kat:16 Daire No:54 Çankaya / ANKARA

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi – Cuma

09:30 - 18:30

Cumartesi

09:00 - 15:30

Pazar

Kapalı