Diş Ağrısı ve Tedavisi
Genellikle diş ağrısı dayanılmaz olduğu noktada hayatımıza girer.
Şimdi önce diş ağrısı sebeplerini anlatalım:
- En yaygın diş ağrısı sebebi diş çürüğüdür. Dişler çürüdüğünde dişi koruyan tabakanın zaman içerisinde incelmesiyle dişler ağrımaya başlar.
- Dişte bir kırık yada çatlağın olması
- Diş etinde problem olması
- Diş aşınmalarının varlığı
- Günümüzde çağın hastalığı olan diş sıkma da diş ağrısı sebebidir.
Diş Ağrısının Tedavisi
Diş ağrısının tedavisinde en önemli unsur, etkenin tespitidir.
Diş ağrısı genellikle yansıyan ağrı tarzında da olur. Eğer ağrı yansıyan ağrı tarzında ise durum karmaşık olur.
Yansıyan ağrı bazen diş kaynaklıdır. Bazen de diş dışında bir organdan kaynaklıdır ama diş ağrısı sanılır. Kulağa vuran sinsi ağrı, alt yirmi yaş dişlerinin çıkamadığı gömülü kaldığı durumlarda ortaya çıkan ağrı, kulak ağrısı, hatta bademciklere vuran ağrı olarak ortaya çıkar. Diş gıcırdatması sonucu eklemlerin deformasyonuyla kulağa vuran ağrı gelişir. Şakaklara vuran ağrı, üst yirmi yaş dişinin tam çıkamadığı, çıksa da tam temizlenemediği durumlarda, çabuk çürüyerek iltihaplanma sonucu ağrı şakaklara vurur. Üst yirmi yaş dişi yanağa doğru çıkar ve tam temizlenemez. Dişin çiğneyici yüzeyi fazla girintili çıkıntılıdır ve oldukça kolay çürür ama geride olduğu için çürüğü görmek mümkün değildir. Şakağa ve başa vuran ağrı anlamsız ağrılara neden olur. Kişi bunu baş ağrısı sanır ve ağrı kesici ile geçiştirmeye çalışır. Göze vuran ağrı üst köpek dişlerinin iltihaplanması sonucunda ortaya çıkar. Kafa ve yüz bölgemiz oldukça karmaşıktır. Bu bölgenin sinir sistemine en çok hakim olan organ ise dişlerimizdir.
Ağrının nedeninin tespitinden sonra etken ortadan kaldırılarak ağrıyı ortadan kaldırılır.
Ağrı ortadan kaldırıldıktan sonra yeniden oluşmasını engelleyerek koruyucu önlemleri oluşturabiliriz .
Site içeriğinde bulunan bilgiler web sitemizi ziyaret edenleri bilgilendirmek içindir. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı konması yerine geçmez.