Diş Eti Beyazlatma
İnsanların farklı cilt tonlarına sahip olması gibi farklı diş eti tonları da vardır. genellikle diş etlerinin koyulaşması tahriş edici bir madde nedeniyle oluşur ve kişinin doğal diş eti rengi değildir.
Diş etlerinde koyu renkli pigmentlerin en yaygın nedeni genetiktir. Diş etinde fazla melanin birikerek pembe yerine kahverengi veya siyah lekelenmeler görülür. Melanin cilt renginden sorumlu pigmenttir.
Özellikle beyaz ırka sahip olan kadınlarda doğum sonrasında görülen bu renklenmeler Afrika ve Orta Doğu kökenli insanlarda ise doğuştandır. Sigara kullanımı bu renklenmenin artmasına neden olur. Bazı ilaçların yan etkisiyle de diş etinde siyah renklenmeler gözükür.
Diş Eti Beyazlatması Nasıl Yapılır?
Dental lazer kullanılarak diş etinde bir soyma işlemi yapılır. Bu soyma işlemi sonrasında diş etine peeling yapılarak melanin pigmentinin oradan uzaklaştırılması sağlanır. İyileşme süresi esnasında hastalarımızda küçük rahatsızlıklar olabilir. Bu rahatsızlıkların minimale indirilmesi için ozon terapi yapılır.
Diş Eti Peelingi Tedavisinin Ömrü Ne Kadardır?
Diş eti beyazlatma işlemi yapılan hastamız minimum 20 yıl veya ömür boyu koruyabilir. Hastalarımızın sigara kullanımı ve hormonal durumları bu durumu kısaltabilir.
Diş Eti Peelingi Tedavisi Ne Kadar Sürer?
İşlem anestezi dahil 20 ila 45 dakika arasında yapılır.İşlemin yapılması esnasında uygulanan lokal anestezi yeterli olacaktır.
Diş Eti İyileştikten Sonra Hala Morluk Gözükürse Ne Yapılır?
Bazen gözden kaçan noktalar olabilir ve iyileşmeden sonra diş etinde hala morluklar görülebilir o zaman küçük bir rötuş ile pigmentasyon tamamen ortadan kaldırılır.
Sigara İçebilir Miyim?
İşlem esnasında ve sonrasında en az yedi gün sigarayı bırakmanız gerekir. Sigara kullanımı yara yerinin iyileşmesini bozacağından, yapılan pigmentasyon işlemi hem başarısız hem de acılı ve ağrılı olur.
İşlem İçin Kaç Seansa İhtiyaç Vardır?
Tek seans, işlemin yapılması için yeterlidir. İşlem sonrasında yara iyileşmesini hızlandırmak maksatlı ozon terapi yapılır. Ertesi gün tamamen yara iyileşmesini hızlandırmak için ikinci bir seans ozon terapi tavsiye edilir.
İyileşmeye Yardımcı Olmak İçin Neler Yapılabilir?
Genellikle tuzlu su ile gargara yeterli olacaktır. Ayrıca diş fırçalamayı bu dönemde ihmal etmemek gerekir. Diş fırçalamayı yumuşak bir fırça ile yapmak yara iyileşmesini hızlandırır. Aynı zamanda akşam yatarken bir parça zeytin yağını diş eti peelingi yapılmış alana sürerseniz yara iyileşmesine katkıda bulunmuş olursunuz. Bu hem doğal bir iyileşmeyi sağlar, hem de geceleyin uyurken o bölgenin kurumasını engeller. Bu dönemde ada çayı ve yeşil çay gibi antioksidan çayların tüketimi de yara iyileşmenizi hızlandırır.